WEKO3
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段取りの導出を行う調理支援システムの提案
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名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KU-1100SB-20050315-03.pdf (1.5 MB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2010-07-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 段取りの導出を行う調理支援システムの提案 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Proposal of a User-Support System that Provides Cooking Procedures | |||||
著者 |
高野, 哲郎
× 高野, 哲郎× 上島, 紳一 |
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著者別名 | ||||||
姓名 | Takano, Tetsuro | |||||
著者別名 | ||||||
姓名 | Ueshima, shinichi | |||||
概要 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 料理を作る際,調理者はその段取りを考える必要がある.しかし,レシピに記述されている段取りは,調理者個々の環境に基づいたものではない.また,各手順においても調理場所や時間など,種々の経験的な了解などが要求されるため,初心者にとって必ずしも理解し易いとは言えない.本稿では,調理者毎の異なる環境における段取りの導出法を提案する.まず初めに,インターネット上に存在するレシピデータを収集し,構造解析と情報の補完を行い,調理に必要な情報を明確にした調理シナリオの形に変換する.次に,調理シナリオから調理の段取りに必要な値を抽出し,調理における制約を考慮したスケジューリングを行って段取りを導出する.最後に,本稿で提案する調理支援システムのプロトタイプシステムを示す. | |||||
概要 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | This paper discusses a cooking support system, "Cooking Studio", for cooking novices. Our system first collects recipes from the Web, analyzes them morphologically and semantically to generate, a Cooking Scenario. We derive information from Web recipes and add data which is necessary for scheduling. Next we describe a scheduling method to derive cooking procedures based on each user's cooking environment. We also show a prototype system of "Cooking Studio". Our system displays cooking procedures expressed in a time chart as the result of scheduling in the user's own kitchen; as well as instructions, figures, and movies. We believe "Cooking Studio" provides helpful GUI for cooking novices. | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | <特集>矢島脩三教授定年退職記念 | |||||
書誌情報 |
情報研究 : 関西大学総合情報学部紀要 巻 22, p. 117-142, 発行日 2005-03-15 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1341156X | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10484636 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 関西大学 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 関西大学 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Kansai University |