WEKO3
アイテム
ご当地グルメと地域活性化 : 「富士宮やきそば」によるまちおこしと観光地化
https://doi.org/10.32286/0002001286
https://doi.org/10.32286/00020012865b127520-8831-4b20-87e3-f4c5bbf1fbdd
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2024-04-08 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ご当地グルメと地域活性化 : 「富士宮やきそば」によるまちおこしと観光地化 | |||||
言語 | ja | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.32286/0002001286 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Local Gourmet and Regional Revitalization : Town Revitalization and Becoming a Tourist Spot by “Fujinomiya Yakisoba” (Local Fried Noodles in Fujinomiya City, Shizuoka) | |||||
言語 | en | |||||
著者 |
齋藤, 鮎子
× 齋藤, 鮎子 |
|||||
概要 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 2006年の「B-1グランプリ」を発端とする全国的な食による地域振興の成功事例のひとつとして,静岡県富士宮市の「富士宮やきそば」がある。本稿では,「富士宮やきそば」を提供する店主たちの属性と彼らの主体的観念に注目し,富士宮における焼きそばの受容過程を検討するとともに,富士宮のやきそばがいかにして当該地域の重要な観光資源となったのか,そのプロセスを活動主体である「富士宮やきそば学会」の取り組みから検討する。 | |||||
言語 | ja | |||||
概要 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The National trend regional development using by local food began with the “B-1 Grand Prix” in 2006. “Fujinomiya Yakisoba” (local fried noodles in Fujinomiya City) is one of the successful examples. This paper, Focusing on the attributes of the “Fujinomiya Yakisoba” shop’s owners and their individual’s ideas. Based on these, consider the acceptance process of “Fujinomiya Yakisoba” in Fujinomiya city. Additionally, considering to how “Fujinomiya Yakisoba” became an important tourism resource in Fujinomiya city based on activities of the “Fujinomiya Yakisoba Society”. | |||||
言語 | en | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 特集:自然地理学の新たな地平 | |||||
言語 | ja | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 科学研究費:22242028、26284134 | |||||
言語 | ja | |||||
書誌情報 |
ja : ジオグラフィカ千里 = Geographica Senri 巻 2, p. 81-117, 発行日 2022-03-30 |
|||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12878200 | |||||
ISBN | ||||||
関連タイプ | isPartOf | |||||
識別子タイプ | ISBN | |||||
関連識別子 | 9784991119811 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 千里地理学会 | |||||
言語 | ja | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 富士宮やきそば | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 富士宮やきそば学会 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 主体的観念 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | B-1グランプリ | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 中心市街地活性化法 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | B級ご当地グルメ | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Fujinomiya Yakisoba (Local Fried Noodles in Fujinomiya City) | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Fujinomiya Yakisoba Society | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | individual’s ideas | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | B-1 Grand Prix’ gourmand award | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Central City Invigoration Law | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | B grade local food | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 関西大学 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Kansai University |