WEKO3
アイテム
米飯の食感を表現する日本語の収集と解析
http://hdl.handle.net/10112/10726
http://hdl.handle.net/10112/10726493b14da-a7b4-41fd-9399-4e2aeffd729c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2017-02-06 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 米飯の食感を表現する日本語の収集と解析 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Collection and Analysis of Japanese Terms on Texture of Cooked Rice | |||||
著者 |
吉田, 宗弘
× 吉田, 宗弘× 西脇, 美音× 山田, 由美× 安藤, 達彦 |
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著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 27612 | |||||
姓名 | Yoshida, Munehiro | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 27613 | |||||
姓名 | Nishiwaki, Mio | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 27614 | |||||
姓名 | Yamada, Yumi | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 27615 | |||||
姓名 | Ando, Tatsuhiko | |||||
概要 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | One hundred and ten Japanese terms on texture of cooked rice were collected from 229 young females (mean age: 20. 2 years). General terms, which were used by many subjects, were rare. Only 7 terms were used by more than 20 subjects; these 7 terms can be regarded as general terms. Among these 7 terms, two terms, which are antonyms each another, express hardness of the cooked rice. Two of the 7 terms express unsuitable moisture level in a cooked rice; lack and excess of moisture, respectively. Three of the 9 terms express suitable stickiness/elasticity/adhesiveness, fluffiness and temperature, which are made by suitable moisture level. | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 報文 | |||||
書誌情報 |
工学と技術 : 関西大学工学会誌 巻 12, 号 2, p. 35-39, 発行日 2000-11-20 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 04541405 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00080492 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 関西大学工学会 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | cooked rice | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | texture | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Japanese term | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 関西大学 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Kansai University |