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  1. 1100 学部・機構・専門職大学院
  2. 東アジア文化研究科
  3. 東アジア文化交渉研究
  4. 第14号

关于《造洋饭书》与《西法食谱》的考察

https://doi.org/10.32286/00028195
https://doi.org/10.32286/00028195
13236b17-0a11-428e-bfd1-f452b370035f
名前 / ファイル ライセンス アクション
KU-1100-20230331-23.pdf KU-1100-20230331-23.pdf (4.8 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-04-14
タイトル
タイトル 关于《造洋饭书》与《西法食谱》的考察
言語
言語 zho
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.32286/00028195
ID登録タイプ JaLC
その他のタイトル
その他のタイトル An Examination of Zao Yang Fan Shu and Xi Fa Shi Pu
著者 杨, 一鸣

× 杨, 一鸣

WEKO 53356

杨, 一鸣

Search repository
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 53357
姓名 Yang, Yiming
概要
内容記述タイプ Other
内容記述 After the Treaty of Nanking was signed in 1842, China entered a period of fiveport trade. A great number of foreigners poured into China, not only missionaries and diplomats, but also average people, who came to China and brought their customs with them. During the end of the 19th century, many western restaurants appeared in Guangzhou and Shanghai. Due to the dietary needs of Westerners, and the fact that native cooks unable to speak English, many cookbooks were published and written in Chinese. The focus of this work is on two western cookbooks, Zao Yang Fan Shu and Xi Fa Shi Pu, which were published by The American Presbyterian Mission Press in the late Qing dynasty. Based on the previous research and using some of the latest literatures, the problems of the authors, versions, writing styles and methods of translating are discussed in this paper. By comparing the two cookbooks, we can understand their features.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 内田慶市教授古稀記念号
書誌情報 東アジア文化交渉研究 = Journal of East Asian cultural interaction studies

巻 14, p. 317-328, 発行日 2023-03-31
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18827748
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12327433
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 関西大学大学院東アジア文化研究科
キーワード
主題Scheme Other
主題 《造洋饭书》
キーワード
主題Scheme Other
主題 《西法食谱》
キーワード
主題Scheme Other
主題 美华书馆
キーワード
主題Scheme Other
主題 食谱
キーワード
主題Scheme Other
主題 Zao Yang Fan Shu
キーワード
主題Scheme Other
主題 Xi Fa Shi Pu
キーワード
主題Scheme Other
主題 The American Presbyterian Mission Press
キーワード
主題Scheme Other
主題 Cookbook
キーワード
主題Scheme Other
主題 関西大学
キーワード
主題Scheme Other
主題 Kansai University
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Ver.1 2023-05-15 13:49:33.370652
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杨, 一鸣, 2023, 关于《造洋饭书》与《西法食谱》的考察: 関西大学大学院東アジア文化研究科, 317–328 p.

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