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  1. 1100 学部・機構・専門職大学院
  2. 理工系学部
  3. 環境都市工学部
  4. 雑誌発表論文等

Separation of Flavonoids and Salt in Bean Cake Disposed from Soy Sauce Manufacturing Process

http://hdl.handle.net/10112/5515
http://hdl.handle.net/10112/5515
6c130db6-b063-4f20-abf1-993c9c0e794c
名前 / ファイル ライセンス アクション
KU-1100-20060701-12.pdf KU-1100-20060701-12.pdf (1.5 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2011-11-09
タイトル
タイトル Separation of Flavonoids and Salt in Bean Cake Disposed from Soy Sauce Manufacturing Process
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 Yamamoto, Hideki

× Yamamoto, Hideki

WEKO 25200
e-Rad 30174808

Yamamoto, Hideki

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Takeuchi, Fumiko

× Takeuchi, Fumiko

WEKO 25201

Takeuchi, Fumiko

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Nagano, Chika

× Nagano, Chika

WEKO 25202

Nagano, Chika

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Sasaki, Ayako

× Sasaki, Ayako

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Sasaki, Ayako

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Shibata, Junji

× Shibata, Junji

WEKO 25204

Shibata, Junji

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 25205
姓名 山本, 秀樹
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 25206
姓名 竹内, 扶美子
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 25207
姓名 長野, 千佳
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 25208
姓名 佐々木, 彩子
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 25209
姓名 芝田, 隼次
概要
内容記述タイプ Other
内容記述 Soy sauce cakes contain about 5–10 wt% salt; therefore, incineration results in corrosion of the furnace and environmental problems related to, for example, dioxin generation. However, amino and organic acids, and soybean isoflavone, as well as a number of other useful components remain in the soy sauce cakes. The amount of desalination with water was 590 mg/10 g-feed, while that with methanol was about 70% of this value. Desalination could not be performed successfully with acetone or n-hexane. The amounts of flavonoid in the form of daidzein and genistein extracted from 10 g of soy sauce cake were 3.4–7.2 and 7.2–11.0 mg, respectively, while extraction with water was minimal. Moreover, the amount of flavonoids extracted increased while the amount of desalination decreased with aqueous alcohol solutions. The dual cylinder solid–liquid extractor presented here for separation of flavonoids and salt from soy sauce cakes was able to collect 10.2 mg/50 g-feed of daidzein and 18.8 mg/50 g-feed of genistein. The length of time the sample is retained in the mixer can be varied by changing the agitation speed, the number of baffle plates and the diameter of the mixer cylinder outlet. This solid–liquid extractor is therefore applicable in a wide range of food waste recycling processes.
書誌情報 Journal of chemical engineering of Japan

巻 39, 号 7, p. 777-782, 発行日 2006-07-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 00219592
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA00709658
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1252/jcej.39.777
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 Society of Chemical Engineers
キーワード
主題Scheme Other
主題 Separation
キーワード
主題Scheme Other
主題 Flavonoids
キーワード
主題Scheme Other
主題 Daidzein
キーワード
主題Scheme Other
主題 Salt
キーワード
主題Scheme Other
主題 Extraction
出版者(他言語)
値 化学工学会
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Ver.1 2023-05-15 13:59:33.349393
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Yamamoto, Hideki, Takeuchi, Fumiko, Nagano, Chika, Sasaki, Ayako, Shibata, Junji, 2006, Separation of Flavonoids and Salt in Bean Cake Disposed from Soy Sauce Manufacturing Process: Society of Chemical Engineers, 777–782 p.

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