ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 1100 学部・機構・専門職大学院
  2. 社会学部
  3. 関西大学社会学部紀要
  4. 第42巻 第3号

食雑誌の内容分析―写真篇―

http://hdl.handle.net/10112/4921
http://hdl.handle.net/10112/4921
23d981a3-c4bd-4ecd-a35c-2f0437bf1d95
名前 / ファイル ライセンス アクション
KU-1100-20110300-02.pdf KU-1100-20110300-02.pdf (350.2 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2011-08-25
タイトル
タイトル 食雑誌の内容分析―写真篇―
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他のタイトル
その他のタイトル A Content Analysis Study of Food Magazine Photograph
著者 常木, 暎生

× 常木, 暎生

WEKO 19022
e-Rad 90163857

常木, 暎生

Search repository
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 19023
姓名 Tsuneki, Teruo
概要
内容記述タイプ Other
内容記述 How is the food looked at by the media today given that the concern about food is increasing these days? The purpose of this study is to clearly categorize and show food magazine photographs using the content analysis. It was found that the photographs of dishes were the most numerous in food magazines. The next most common photographs were those of the chefs who made these dishes.
The photographs of cooking ingredients were also quite numerous. From the analysis of the photographs, it can be said that food magazines reflect the food culture in the modern society for example, eating out at restaurants by not only showcasing prepared dishes but also their creators and the cooking ingredients used.
食に対する関心が高まっている今日、メディアの中で食はどのように取り上げられているのであろうか。本研究では、食雑誌における写真ではどのようなカテゴリーが取り上げられているかを、内容分析によって明らかにすることが目的である。その結果、料理がもっとも多く登場しているのは、食雑誌という性格から当然であろう。次に多いのは作り手であるシェフの写真である。さらに食材もかなり多く登場している。写真からの分析であるが、食雑誌は単にお店、料理だけではなく、作り手、食材など、現代社会における食文化への関心の広まりが反映されている。
書誌情報 関西大学社会学部紀要

巻 42, 号 3, p. 29-43, 発行日 2011-03
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 02876817
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00046982
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 関西大学社会学部
キーワード
主題Scheme Other
主題 food culture
キーワード
主題Scheme Other
主題 food magazine
キーワード
主題Scheme Other
主題 chef
キーワード
主題Scheme Other
主題 cooking ingredient
キーワード
主題Scheme Other
主題 dish
キーワード
主題Scheme Other
主題 食文化
キーワード
主題Scheme Other
主題 食雑誌
キーワード
主題Scheme Other
主題 料理人
キーワード
主題Scheme Other
主題 食材
キーワード
主題Scheme Other
主題 料理
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 14:23:31.345864
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3