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  1. 0400 東西学術研究所
  2. 関西大学東西学術研究所紀要
  3. 第44輯

1917年安化茶業調査報告 : 『大公報』1917年8月~10月

http://hdl.handle.net/10112/7437
http://hdl.handle.net/10112/7437
fe4404bc-13b5-4c50-ac13-65f369af8fb7
名前 / ファイル ライセンス アクション
KU-0400-20110400-04.pdf KU-0400-20110400-04.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-12-14
タイトル
タイトル 1917年安化茶業調査報告 : 『大公報』1917年8月~10月
言語 ja
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
その他のタイトル
その他のタイトル Report of Inquiry on Anhua Tea Production in 1917 Dagongbao 大公報(News for Great Public) from August to October in 1917
言語 en
著者 松浦, 章

× 松浦, 章

WEKO 33656
e-Rad_Researcher 70121895

ja 松浦, 章

en Matsuura, Akira

Search repository
概要
内容記述タイプ Other
内容記述 It is a common knowledge that Chinese tea which had started to prevail among China since the Tang dynasty downward had given great influences upon eating and drinking culture all over the world. Various tactics had been tried for cultivation of tea trees and production of tea leaves within China, which results in different production methods for Six Great Teas; Lü Cha (Green Tea), Hong Chag (Red Tea), Qing Cha (Blue Tea), Bai Cha (White Tea), Huang Cha (Yellow Tea) and Hei Cha (Black tea). Green Tea is not fermented, Red Tea is fermented and Blue Tea which is represented by famous Wulongcha is half fermented, while White and Yellow Teas are lightly fermented which is also known as Later Fermented Tea. In this way, tea has obtained rich variation. In early days, tea trees were planted amongst the lands south of the Yangzi River and it had been considered to be difficult to cultivate them north of that river. Yet, as shown by the recent fact that Laoshan (嶸山) in Qingdao 青島 of Shandong Province, where is located north of Yangzi River, had succeeded in producing Green Tea, a range of areas in China carry out various different methods for Tea production. One of the representatives for such Tea Leaves production and processing is Anhua (安化) Tea in Hunan Province. The inquiry records from its planting to production and processing had been carried in Dagong Bao (大公報; News for Great Public) of 1910's published in Changsha. This is the reprint of the record.
言語 en
書誌情報 ja : 関西大学東西学術研究所紀要

巻 44, p. 1-34, 発行日 2011-04
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 02878151
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN0004709X
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 関西大学東西学術研究所
言語 ja
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Chinese Tea
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Hunan
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Anhua
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Inquiry on Tea Production
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Dagong Bao
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 関西大学
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Kansai University
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Ver.1 2023-05-15 21:09:50.705257
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