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  1. 1100 学部・機構・専門職大学院
  2. 東アジア文化研究科
  3. 文化交渉 : 東アジア文化研究科院生論集
  4. 第6号

イギリスにおける偽装緑茶の化学的分析法の確立 -Robert Warington の‶Observations on the Green Teas of Commerce” を中心に-

http://hdl.handle.net/10112/10678
http://hdl.handle.net/10112/10678
a7a9ecd5-a4c9-4a4c-939e-66898d055b74
名前 / ファイル ライセンス アクション
KU-1100-20161130-09.pdf KU-1100-20161130-09.pdf (704.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-01-19
タイトル
タイトル イギリスにおける偽装緑茶の化学的分析法の確立 -Robert Warington の‶Observations on the Green Teas of Commerce” を中心に-
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他のタイトル
その他のタイトル The Chemical Analyses of Adulterated Green Teas in Britain Focusing on the Observations on the Green Teas of Commerce by Robert Warington
著者 趙, 思倩

× 趙, 思倩

WEKO 30631

趙, 思倩

Search repository
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 30632
姓名 Zhao, Siqian
概要
内容記述タイプ Other
内容記述 In mid-17th century Britain, while coffeehouses were public places where
people would meet for conversation and the carrying out of business, the drinking of tea had become an indispensable part of ordinary life. Chinese green tea dominated almost the entire tea market in Britain at this time, and China was the major exporter. The expansion of the consumer market that increased demand for green teas, as well as free trade encouraged the adulteration of tea
products as this increased profits. From the beginning of green tea’s introduction
into Britain in the 17th century, green tea was liable to adulteration because of its high price. The adulteration of green tea and public awareness of such adulteration were spurred on by the rise of modern chemistry. The development of analytic chemistry allowed researchers to detect and describe the methods
and effects of adulteration while, ironically, making the formula for adulteration clear and available. The complicated issues surrounding the adulteration of green tea during this period have not yet been fully studied. This paper will look at the adulteration of green tea during this time by examining the chemical analyses of adulterated green teas, and will also look at “Observations on the Green Teas of Commerce”, written by Robert Warington.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 東アジアの歴史と動態
書誌情報 文化交渉 : 東アジア文化研究科院生論集 : journal of the Graduate School of East Asian Cultures

巻 6, p. 151-166, 発行日 2016-11-30
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21874395
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12712795
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 関西大学大学院東アジア文化研究科
キーワード
主題Scheme Other
主題 偽装茶葉
キーワード
主題Scheme Other
主題 イギリス
キーワード
主題Scheme Other
主題 東インド会社
キーワード
主題Scheme Other
主題 Robert Warington
キーワード
主題Scheme Other
主題 化学的分析
キーワード
主題Scheme Other
主題 関西大学
キーワード
主題Scheme Other
主題 Kansai University
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Ver.1 2023-05-15 16:40:09.188084
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